Bilde av frokostbord i familiens fritidshus
Hjemme hos

Familien Molander

”Alt har vært så koordinert fra Älvsbyhus sin side. Alle har vært så hyggelige og hjelpsomme”

Intervju

Kajsa Wimmer

Fotograf

Alexander Neimert

Publisert

1 februar 2022

Oppdatert

8 juli 2022

Familien Molander består av Patrik, Karin og døtrene Alice og Lisa, 15 og 13 år. De bor i Linköping hvor de lever et aktivt liv - jentene spiller fotball og hele familien går på langrenn og kjører slalom. Drømmen om en egen hytte er en drøm som ikke alltid har vært en selvfølge. 

– Vi har allerede en båt, men begynte å tenke på neste prosjekt. Vi var usikre på om vi ville ha et sommerhus, et vinterhus eller kanskje en større båt, forklarer Karin og fortsetter. 

– Vi er kanskje litt rastløse og det er alltid gøy med et prosjekt. Vi er en aktiv familie som liker å bevege på oss, være i naturen og tankene på en hytte begynte å gro på oss. 

 

Av ren tilfeldighet støtte de en dag på et område med tomte til salgs. 

– Vi ble umiddelbart forelsket i området, så vi besluttet å sjekke tomtene og der begynte drømmene å vokse seg større, sier Karin.   

– Vi kjente dog at vi ble litt låst i tankene på å eie noe da det vil begrense oss til et sted. Vi vil jo fortsatt ha friheten til å reise og besøke andre steder. Derfor tenkte vi også på å kunne leie ut.

Älvsbyhus kunne tilby mest hus for pengene

Paret begynte å lete etter husleverandører og sammenlignet flere forskjellige, både spesifikke hytteleverandører, men også husleverandører som Älvsbyhus. 

– Vi hadde en del begrensninger i detaljplanen og et budsjett som vi ville holde, forklarer Patrik og Karin fyller i: 
– Patrik har virkelig kontroll på sine tall og vi var veldig nøye med at det ikke skulle ta helt av. Mange andre leverandører kunne ikke hpolde prisene de ga oss fra starten av, noe som føltes veldig usikkert. Men med Älvsbyhus var det motsatt! Det du ser er det du får. En bra pris som virkelig holder helt til slutt! 

I begynnelsen var de usikre på om de skulle bygge et hus, men innså raskt at det du får for pengene er virkelig verdt det. 

– Älvsbyhus tilbød helt klart mest hus for pengene, totalkostnaden til slutt ble utrolig gunstig for å bygge et fritidshus i 2021. I tillegg føltes det utrolig trygt, både den treffsikre kalkylen, men også de fantastiske betalingsvilkårene, at du ikke betaler noe før etter overtagelse.

Et hus med en fritidsfølelse

Midt på vinteren i kaldeste februar ble fritidshuset levert til tomten. 

Da de endelig kunne overta og fikk se hvor fint det var blitt, så kjente de bare ”wow”. - Den 19- graders takpakken og sprossene på vinduene gjør at det smelter så fint inn i området, sier Patrik.

– Det oppleves ikke som et klassisk hus, men mer som et moderne fritidshus, akkurat som vi ville ha det, tilfører Karin. Vi synes ikke vi har måtte inngå noen kompromisser for at vi valgte en rimeligere husleverandør fremfor en dyr hytteleverandør, men vi har kunnet velge akkurat de tilvalgene som vi selv ville ha for å få rett følelse inn i fritidshuset.

Egne tilpasninger 

Utenom tilvalgene til Älvsbyhus har Patrik og Karin også gjort litt egne løsninger etter at de overtok for å ytterligere forsterke hyttefølelsen. Blant annet har de satt opp trepanel som fondvegger i alle rom som de har lasert med en lun gråfarge. De har også delt det største soverommet slik at det blir to soverom for at flere skal få plass. 

– I et fritidshus er det ikke så viktig å ha store soverom, men det er de felles rommene som er viktigst siden det er der man skal omgås og hygge seg. Derfor valgte vi å bygge om soverommene litt etter at vi hadde overtatt huset fra Älvsbyhus.

At de bygde et hus istedenfor en spesifikk hytte synes de var verdt det.  – Vi angrer ikke et sekund på at vi faktisk bygde et hus, sier Karin. Det her er jo et hjem, fullt utrustet for å leve i - med vaskerom, groventré og et fantastisk kjøkken. Det er også bedre isolert og har høyere energikrav som nye hus krever. I fremtiden når barna er blitt eldre håper vi på å kunne være her endda mer. Allerede under pandemien har jeg jobbet litt herfra og trives som bare det!  

Hele husreisen er også familien positivt overrasket over. Etter å ha selv pusset opp sitt hus hjemme var de ikke særlig lysten på å begynne å renovere igjen. Så det å kjøpe et ferdighus som hytte opplevde de som helt problemfritt.  

–  Alt har vært så koordinert fra Älvsbyhus sin side. Alle har vært så hyggelige og hjelpsomme. Såklart også vår selger som har vært lett å få kontakt med og som alltid har svart på alle våre spørsmål, som jo har vært en del, ler Karin.  

Fokus på utleie

Interessen for å leie har vært stor. I løpet av sommeren har flere ulike familier leid fritidshuset og vært veldig positive. Selv kommende Älvsbyhuskunder har vært her:

– Det var en familie som tenkte som oss og ville bygge et Eva som fritidshus og de ble virkelig positivt overrasket av følelsen i huset.  Faktiskt har alle familier som vi har leid ut til fått samme følelse som oss at "wow!"  For et hus og for en plassering og utsikt.  Akkurat sånn føler vi også det når vi kommer hit, vi er så fornøyd! Vi har inredet det så det skulle få en helhetlig tone og passe inn i miljøet. Køyesengene har vi bestilt fra et snekkeri, sier Patrick. 

– Ja, om vi sammenligner med den første visjonen vi fikk av å se i katalogen, så ble det jo noe helt annet - koselig og intimt og passer perfekt som fritidshus. 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt