Bilde av familien fra Toten med minstemann på fanget
Hjemme hos

Victoria og Espen

”Vi hadde sett litt på andre hustyper, men prismessig var det ingen andre som kunne måle seg med dette”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Line Bjerkengen

Publisert

6 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Inngangspartiet ligger badet i vårsol, og nikkende påskeliljer ønsker velkommen inn til samboerparet Victoria Gjærviken og Espen Bjørseth i Lensbygda. Med 18 måneder gamle Sigurd på armen viser de vei inn i en romslig og lys stue med bred utsikt over Totenlandskapet. 

– Det er fortsatt litt rart å tenke på at vi bor i et helt nytt hus som er vårt, smiler Victoria, og forteller at de trives veldig godt.

Foreldrene til Espen er nærmeste nabo, så barnevakten er ikke langt unna.

Paret forteller at de trives godt i sitt nye hus, og trekker frem inneklimaet som et stort pluss. Huset har vannbåren varme, og ingen vedfyring. – Vi var litt spente på om det kom til å bli varmt nok om vinteren, forteller Victoria. Men gjennom hele vinteren har familien opplevd å komme hjem til et godt og varmt hus. 

– Når vi står opp med Sigurd om morgenen er det godt og varmt, konstaterer paret. Sigurd krabber ivrig rundt på et lunt gulv, snart klar for å ta sine første skritt. 

Visningshuset falt i smak

Etter å ha bodd og studert i Hamar noen år fant paret ut at de ville tilbake til hjembygda. Espen fikk tilbud om gratis tomt av foreldrene, og så begynte prosessen med å finne hus.

– Det var litt tilfeldig, men jeg så en annonse om visning av et Älvsbyhus på Løten, så da kjørte jeg avgårde for å se, forteller Espen.

Victoria var opptatt med studiene, og hadde ikke anledning til å være med og se på hus, men husker godt at Espen oppdaterte henne med «snapper» og rapporter mens han tittet rundt i visningshuset.

– Du var jo helt forelska etter den visningen!, ler hun.

Hjelp i byggeprosessen

Forhandleren fra Älvsbyhus, ledet samboerne gjennom prosessen og hjalp dem med søknad om fradeling av tomt. Som førstegangskjøpere, og med baby på vei, var det godt med hjelp i byggeprosessen.

– Trond Arne var helt super! Han tok seg av byggesøknad, stilte opp og svarte med en gang vi lurte på noe, forteller Espen. Vi kunne bare sitte og peke i katalogen på alle tilvalgene vi ville ha og vips så sto det et ferdig hus her. 

Fra de bestilte huset tok det omtrent elleve måneder før de kunne flytte inn. – Naboene kunne nesten ikke tro det de så. I løpet av noen dager var huset oppe og plutselig var det lys i vinduene her, forteller Victoria.

Kontroll på kostnadene

Trond Arne fra Älvsbyhus beregnet at huset kom til å koste 2,5 millioner. Siden Espen er gravemaskinfører kunne han grave ut tomten selv. Han anslår at det sparte familien for noen hundre tusen kroner. Prisen på et Älvsbyhus oppgis uten kostnader til tomt og graving, siden det vil variere.

– Vi hadde sett litt på andre hustyper, men prismessig var det ingen andre som kunne måle seg med dette, konstaterer Espen.

– Vi var jo veldig spent på om budsjettet kom til å sprekke, forteller Victoria.

Men den bekymringen kunne de spart seg. Summen de ble forespeilet viste seg å stemme på krona. Les: Hva koster egentlig et ferdighus 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt